A MÁRCIUS HÓNAP TÉMÁJA

Fedezzük fel együtt a tavaszt!

A hónaphoz kapcsolódnak…

HAVI KALENDÁRIUM

  • Március 8. - Nőnap

    Ezen a napon a férfiak virággal köszöntik a nőket. Az ünnepet ma már áthatja a romantika, de az eredete a munkásmozgalmakhoz köthető. 1857. március 8-án emberibb munkafeltételeket és magasabb fizetést követelve tüntettek New York utcáin a textiliparban dolgozó nők. Szerencsére ma már sokkal jobb a helyzet, és ez nagyrészt annak a sokezer embernek köszönhető, akik akkor felhívták a figyelmet erre a tarthatatlan állapotra.

  • Március 15. - Nemzeti ünnepünk

    Ezen a napon ünnepeljük az 1848-as forradalom és szabadságharc kezdetét. Ez a nap összefort a magyarság szabadságvágyával.  Az őseink előtt tisztelegve ezen a napon mindenki kokárdát tűz fel, sok-sok program van szerte az országban. És itt a klubban is egy külön szekcióban gyűjtöttük össze a nemzeti tartalmakat. Görgess lejjebb, és megtalálod őket. 🙂

  • Március 21. - A Down szindróma világnapja

    Március 21. nemcsak a tavasz első napja, hanem egyben Down Világnap is. A tünetegyüttest a XIX. században írta le John Langdon Down, angol orvos, akit az 1866-ban kiadott tudományos munkájának köszönhetően a Down-szindróma „keresztapjának” tekintenek. Bár mások is felismerték a rendellenesség jellemzőit, Down volt az, aki különálló tünetegyüttesként írta le.

    Az eredeti ötlet Stylianos E. Antonarakis genetikustól származik.  Az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet. Ezen a napon jellemzően olyan események zajlanak, amelyek felhívják a figyelmet a Down-szindrómások teljesítményére, és támogatják a függetlenségüket, önképviseletüket és döntési szabadságukat.

    Mi is készülünk erre a napra, méghozzá egy „zoknis” pályázattal.

  • Március 22. - A víz világnapja

    1992-ben a dublini környezetvédelmi konferencia javaslatára március 22-ét a Víz Világnapjává nyilvánították. Nem csoda, hiszen víz nélkül nincs élet, nincs semmi. Azóta eltelt több mint 30 év, és szerencsére történtek előre lépések, de még mindig nagyon sok mindent kell tenni azért, hogy még hosszú évszázadokig elegendő vizünk legyen. Szerintünk már a legelején fontos tudatosítani az emberben, hogy mennyire nagy kincs a víz, ezért egy külön szekciót szenteltünk neki, amit lejjebb görgetve Te is megtalálsz.

A hónap inspiráló videója

Nektek, tőlünk!

A hónap tartalmai

ALKOTÁS